Ontdek de mooiste natuurgebieden van Nederland

Roan Luxury Camping Holidays | 25-09-2024 | Inspiratie

Ontdek de mooiste natuurgebieden van Nederland

Beleef de rust van unieke landschappen tijdens jouw campingvakantie in Nederland. Bij Roan hebben we met zorg een selectie gemaakt van campings die gelegen zijn aan of dichtbij de meest adembenemende natuurgebieden van het land. Of je nu houdt van uitgestrekte bossen, duinen, heidevelden of meren, er is altijd een omgeving die perfect past bij jouw wensen. Ontdek welke natuurparken in Nederland je kunt verkennen tijdens jouw verblijf en ervaar hoe dichtbij de natuur je echt kunt zijn. Ben je benieuwd welke campings we aanbieden en welke natuurgebieden je kunt ontdekken? Lees verder en laat je inspireren door ons aanbod.

Nationaalpark Loonse en Drunense Duinen

Dit bekende natuurgebied is het grootste zandstuifgebied van Nederland en is gelegen in de provincie Noord-Brabant. Hier vind je bossen, heide en uitgestrekte zandduinen. Het is niet voor niets een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters. Je kunt een lange fietstocht maken van maar liefst 43 km door bossen, heide en zandduinen. Onderweg kom je diverse restaurants tegen voor een welverdiende pauze, maar er zijn ook kortere routes beschikbaar. Eén dag is eigenlijk te kort om dit gebied volledig te ontdekken. Boek hierom een verblijf op camping Marvilla Parks Kaatsheuvel, gelegen direct aan dit prachtige natuurgebied en maar er een vakantie van. Zin om de omgeving per fiets te ontdekken? Huur gemakkelijk een fiets op de camping.

Wanneer je toch in de buurt bent kun je een bezoekje aan pretpark De Efteling niet missen. Dit biedt een leuke afwisseling tijdens jouw vakantie in dit mooie gebied.

Nationaalpark De Veluwe

Nationaalpark De Hoge Veluwe is een van de grootste natuurgebieden in Nederland, gelegen in de provincie Gelderland. Het park staat bekend om zijn gevarieerde landschap, dat bestaat uit uitgestrekte heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Dit maakt het een ideale plek voor natuurliefhebbers die willen genieten van wandelingen en fietstochten.

Tijdens je verblijf kun je overnachten op camping Ackersate, een mooie 5 sterren camping in de buurt van de Veluwe. Kom tot rust in een van de luxe accommodaties, zodat je na een dag vol natuur heerlijk kunt ontspannen.

In het park leven verschillende diersoorten, zoals edelherten en wilde zwijnen. Er worden regelmatig ochtendwandeltochten georganiseerd om deze dieren te spotten. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het Kröller-Müller Museum, gelegen in het park, dat een indrukwekkende kunstcollectie herbergt, waaronder werken van Vincent van Gogh. Camping Ackersate biedt een uitstekende uitvalsbasis om de Veluwe optimaal te verkennen.

Natuurgebied Het Vechtdal

Het Vechtdal is een prachtig gebied in Nederland, gelegen in de provincie Overijssel. Dit dal is vernoemd naar de rivier de Vecht, die door het landschap slingert. Hier vind je uitgestrekte bossen, weilanden en leuke dorpjes. Wandelaars en fietsers kunnen genieten van kilometers aan goed onderhouden paden langs het water, met mooie uitzichten. Voor liefhebbers van waterrecreatie zijn er voldoende mogelijkheden, zoals vissen of suppen op de rivier. Tijdens je verblijf op camping 't Veld kom je tot rust in een luxe accommodatie en kun je vanuit hier de mooie omgeving verkennen.

Nationaal park De Limburgse Peel 

Niet te vergeten is het nationaalpark in Limburg, namelijk nationaalpark De Limburgse Peel. Het is het kleinste nationaalpark, maar behoort zeker tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit gebied is een prachtig voorbeeld van de Nederlandse natuur. Je vindt hier een combinatie van heidevelden, moerassen en bossen. Er leiden diverse wandel- en fietsroutes door de mooiste gedeelten van het park. Op nog geen 15 minuten met de auto vanaf camping De Schatberg bevindt je je al in dit prachtige natuurgebied.

Nationaal landschap Winterswijk

Nationaal Landschap Winterswijk is een mooi natuurgebied in het oosten van Nederland, gelegen in de Achterhoek. Kenmerkend voor dit landschap zijn de glooiende akkers, bossen en heidevelden, met verscholen idyllische boerderijen. Hoewel dit landschap niet tot de grotere natuurgebieden behoort, kun je hier zeker genieten van een wandeling of fietstocht. Het gebied is opgesplitst in meerdere natuurreservaten, waaronder Bekkendelle met stromende beekjes en Korenburgerveen, waar je via een plankenpad het veenlandschap kunt bewonderen. Vanuit camping De Twee Bruggen kun je dit diverse gebied gaan ontdekken. 

Deze natuurparken in Nederland bieden voor ieder wat wils, of je nu houdt van wandelen, fietsen of gewoon wilt genieten van de rust. Wat is er nu mooier dan na een dag in de natuur tot rust te komen op een comfortabele camping, midden in de natuur? Ontdek onze campings die perfect aansluiten bij jouw avontuur in de mooiste parken van Nederland. Met een breed aanbod aan accommodaties en faciliteiten zorgen wij ervoor dat je verblijf onvergetelijk wordt.

Ben je benieuwd naar de overige campings in Nederland in het aanbod van Roan? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: