Laadpalen in Frankrijk

Roan Luxury Camping Holidays | 22-10-2024 | Inspiratie

Laadpalen in Frankrijk

Met de toenemende populariteit van elektrische auto’s vragen steeds meer gezinnen zich af of er genoeg laadstations beschikbaar zijn voor hun reis. Geen zorgen! Wij beantwoorden deze vraag, zodat jij met het gezin zorgeloos het prachtige Frankrijk kunt bereiken en verkennen.

Laadpalen en laadkabels in Frankrijk

Ben je op weg naar Frankrijk, dan is laden geen probleem. Langs de snelwegen in Frankrijk zijn tegenwoordig grote laadstations te vinden. De laadinfrastructuur is enorm gegroeid en wordt nog steeds met een rap tempo verbetert. De laadpalen zijn tegenwoordig allemaal voorzien van minimaal één type 2-aansluiting (deze wordt in Nederland altijd gebruikt). Laadaanbieders in Frankrijk zijn verplicht om alle laadkabels aan te bieden.

Laadpassen

Voor het gebruik van deze laadstations. Ben je toch nog niet zeker? Kijk dan naar Franse laadpassen en schaf er één aan. Neem een pas van grote Franse aanbieders, dit vergroot de kans op laden. Zo kan je met een gerust hart lekker op vakantie met het gezin!

Laden op de camping

Ga je met het gezin naar de camping in Frankrijk? Veel campings in Frankrijk bieden tegenwoordig de mogelijkheid om je elektrische auto op de camping op te laden. Dit maakt het eenvoudiger om zorgeloos te genieten van je vakantie zonder je zorgen te maken over het opladen van je auto.

Apps

Wil je er zeker van zijn dat je niet stil komt te staan langs de weg of ergens in een Frans dorp? Dan zijn er gelukkig veel apps die je kunnen helpen met het plannen van een route, laadpalen laten zien op de kaart weergeven en je op de hoogte houden van de drukte. Populaire apps zoals Chargemap en Plugshare zijn uitstekende tools om je reis soepel te laten verlopen.

Tips voor het gebruiken van laadpalen

  1. Plan je reis: Zorg dat je de route zo goed mogelijk plant langs veel laadstations, zo voorkom je dat je onnodig stil komt te staan.
  2. Gebruik apps: Apps zijn een handige tool om je reis soepeler te maken.
  3. Controleer de laadsnelheid: Niet alle laadpalen bieden de gewenste laadsnelheid, zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk snel laadstation opzoekt.
  4. Extra laadkabel: Neem een extra laadkabel mee, die je in het stopcontact kan doen.
  5. Accommodatie onderweg: Boek een accommodatie waar een laadpaal aanwezig is, mocht je ergens onderweg overnachten.

We hopen dat je met deze informatie goed voorbereid op vakantie kunt gaan. Door slim gebruik te maken van laadpalen, apps en handige tips, kun je met het gezin zorgeloos genieten van je reis door Frankrijk!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: