De beste pretparken in Europa

Roan Luxury Camping Holidays | 16-10-2024 | Inspiratie

De beste pretparken in Europa

Ben je op zoek naar de ultieme campingvakantie waar avontuur, ontspanning en plezier voor het hele gezin samenkomen? Waarom niet het beste van twee werelden combineren: een heerlijke campingvakantie en een bezoek aan de meest spectaculaire pretparken van Europa! Van betoverende sprookjeswerelden tot spannende achtbanen en waterparken, er is voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee naar een aantal topbestemmingen waar je niet alleen kunt genieten van je camping, maar ook van de spanning en magie van de beste pretparken van Europa. Maak je klaar voor een onvergetelijke vakantie vol avontuur!

De Efteling

De Efteling neemt je mee in een wereld vol betovering en avontuur, waar elke hoek een nieuw sprookje vertelt. Stap binnen in een van de vijf themarijken. In het Reizenrijk dans je vrolijk mee op de klanken van Carnaval Festival, terwijl je in het Marerijk door het sprookjesbos wandelt en klassieke sprookjes tot leven ziet komen. Vergeet niet een kijkje te nemen in Symbolica, het prachtige paleis vol magische verrassingen in het Fantasierijk. Durf je het aan om de mysteries van de Oosterse wereld te ontdekken in de Fata Morgana van het Anderrijk, of stap je liever in de wilde waterbaan Pirana, waar een nat pak bijna gegarandeerd is? Sluit je dag af in het Ruigrijk, waar achtbanen als de Baron 1898 en Joris en de Draak de adrenaline doen stromen! 

Verblijf na een dag vol wonderen in een luxe accommodatie op camping Marvilla Parks Kaatsheuvel, op slechts 8 minuten rijden van het park. De perfecte afsluiting van je dag en het ideale vervolg van je vakantie!

Achtbaan de Baron 1898 in pretpark de Efteling, dichtbij Roan camping Marvilla Parks Kaatsheuvel.

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is dé plek waar jong en oud hun dromen kunnen verwezenlijken. Vanaf camping Le Chene Gris kun je gemakkelijk je ontmoeting met Mickey Mouse plannen, of de spanning opzoeken in een van de meer dan 50 attracties, dit park stelt nooit teleur. Het hoogtepunt van de dag is zonder twijfel de vrolijke parade, waar al je favoriete Disneyfiguren voorbij marcheren op leuke muziek. En wat dacht je van een ritje in de wereldberoemde Space Mountain of een avontuurlijke tocht door het Pirates of the Caribbean schip? Disneyland Parijs weet keer op keer een magische ervaring neer te zetten voor de hele familie.

De Disneyparade in Disneyland Parijs, dichtbij Roan camping Le Chene Gris.

PortAventura en PortAventura Caribe Aquatic Park

Waterpret en adrenaline! Combineer een vakantie op een van de campings aan de Costa Dorada met een bezoek aan PortAventura, een van de grootste en beste pretparken van Europa. Van snelle achtbanen tot rustige familieritten, er is voor ieder wat wils! En als het zonnetje fel schijnt, is het tijd voor wat waterpret in het naastgelegen PortAventura Caribe Aquatic Park, een tropisch paradijs met gigantische glijbanen. Vergeet niet je ticket voor het aquapark apart te boeken, want dit avontuur wil je zeker niet missen!

Maak je vakantie onvergetelijk met een verblijf op de 5-sterrencamping Playa Montroig, waar ontspanning zal zijn na een dag vol avontuur!

PortAventura Caribe Aquatic Park, dichtbij Roan camping Playa Montroig.

Daarnaast zijn er ook in andere landen, zoals Italië, fantastische pretparken te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Gardaland, gelegen aan het prachtige Gardameer, waar je niet alleen spectaculaire attracties vindt, maar ook kunt genieten van de Italiaanse zon en cultuur.

Met zoveel spannende pretparken verspreid over Europa is het lastig om te kiezen waar je naartoe wilt. Gelukkig hebben wij het iets makkelijker voor je gemaakt! We hebben een top 5 van campings voor je samengesteld die allemaal in de buurt liggen van een van deze fantastische pretparken. 

Zo kun je optimaal genieten van een onvergetelijke vakantie.  

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: